ESTUDIEM LA HISTÒRIA TREBALLANT LA IMATGE i EL CINEMA

En aquesta línia del temps podem estudiar i repassar els esdeveniments històrics.

L'EDAT MODERNA

Per a conèixer d'Edat Moderna poposem visionar alguns materiasl audiovisuals complementaris:

El Renaiximent - "Érase una vez el hombre - capítol 14"

El descobriment d'Amèrica - "El descubrimiento de América para niños"

Biografia de Cristobal Colom - "Biografia"

El regnat dels Reis Catòlics - "Documental"

La conquista de Granada - "Requiem por Granada" - Serie documental de TVE

 

 

 

Algunes activitats relacionades amb el que estem estudiant:

Despres de veure el vídeo sobre l'Alambra de Granada   (*)  podem reflexionar vers aquest dibuix.

ESTUDIEM  HISTÒRIA VISIONANT PEL·LICULES DE CINEMA

A mode d'introducció podeu repasar aquest tema analitzan en el vídeo següent aquestos esquemes com a introducció.

Descripció de la Catedral Gótica de Notre Dame de París

En aquesta ocasió anem a analitzar la película "El Jorobado de Notre Dame", un clàssic de la factoria Walt Disney, on  podrem trobar il·lusió, amistat i fantasia

OPINIÓN DE LOS ALUMNOS SOBRE LA PELÍCULA

El Jorobado de Notre Dame es una de las mayores obras que trata temas como la discriminación, los prejuicios, la injusticia y la crueldad.

Se trata de una película en la que se defienden los derechos de uno de los colectivos más maltratados a lo largo dela historia, que es de la etnia gitana. Cuasimodo era un enamorado de Esmeralda, pero para conservar la relación, comprendió que era mejor ser amigos en vez de amantes y dejo a Esmeralda y a Febo ser felices en su bonita relación. La acción se desarrolla en el paso de la Edad Media a la Edad Contemporánea, en una época de grandes cambios, en  la arquitectura, la relación entre las personas, los estamentos sociales,, aparecen nuevos oficios, una nueva forma de pensar….En la obra se puede llegar a apreciar una lucha, en la que los más valientes acosan los defectos físicos o sociales de los más débiles. Bien por su condición física, bien por su aspecto  o bien por su etnia.

Pero a pesar de esto es una película de amor, confianza y amistad.

 

Autor: Albert Nicolás Cale 5 C

SUENA_MUSICA_JOROBADO DE NOTRE DAME.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.1 MB
GOD HELP`THE OUTCAST_JOROBADO DE NOTRE D
Documento Adobe Acrobat 1.5 MB

En aquest blog que us presentem podreu investigar i esbrinar quina és la pel·licula més adient per a gaudir en familia del cinema i estudiar el passat, per comprendre el present i anar fent el futur.

Se recomana començar per les de ainmació, comentar i fer un col·loqui familiar.

 

"Introducción a las mejores películas sobre la historia moderna"

 

REPÀS, ESQUEMES i RESUM DEL TEMA DE CIÈNCIES SOCIALS: L'EDAT MITJANA

Aquí tenim un breu repàs, acompanyat d'esquemes, mapes conceptuals, dibuixos i vídeos educatius per concloure i afiançar el nostre coneiximent de l'Edat Mitjana.

REPAS TEMA EDAT MITJANA.pdf
Documento Adobe Acrobat 4.9 MB

SALIDA DE TRABAJO: VALENCIA HISTÓRICA Y MONUMENTAL - 29.10.2015

DESCUBRIMOS NUESTRO PATRIMONIO Y CULTURAL
ITINERARIO VALENCIA MONUMENTAL.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.4 MB

Siguiendo el trabajo en gran grupo organizado para los alumnos del tercer ciclo de primaria del CEIP “Les Terretes” de Torrent, referente a la Alfabetización Audiovisual y  a la celebración del 9 de Octubre, relacionada con el estudio de la Edad Media en el área de Ciencias Sociales, el siguiente Itinerario virtual por la Ciudad de Valencia pretende acercar a nuestros alumnos la historia y los monumentos de nuestra ciudad.

Este documento nos sirve para preparar la visita cultural y poder entender lo que los chicos y chicas van a descubrir, experimenta y vivir en el viaje que realizaremos próximamente.
Mañana veremos en las calles de la ciudad este proyecto para la promoción de todas las artes contemporáneas que se enclava dentro del área de las antiguas murallas de Valencia.

 

Intramurs, Festival per l´art a València, celebra su segunda edición del 22 de octubre al 1 de noviembre en el  Centro Histórico de la ciudad a través del arte contemporáneo, urbano e interdisciplinar  y con más de 300 actividades gratuitas.

Mini-Intramurs un mini festival dentro del festival que acerca el arte a los más pequeños, niños y adolescentes.

 

PDF de la programación.

Consulta el programa en Leer más y recuerda que algunas actividades son mediante inscripción previa, por ofertar plazas limitadas.

 

FOTOS del arte urbano

COM FER JOGUINES AMB MATERIALS RECICLATS

 

El passat divendres en l'activitart de gran grup els alumnes de cinqué, vàrem tenir l'oportunitat de gaudir de la conferència, relativa a la connservació del medi ambient.

Des de l'Ajuntament de Torrent ens han proposat fer un Concurs de Joguines Educatives, dintre de la Campanya de les tres "R" - RECICLAR, REUTILITZAR Y REDUIR. 

Les joguines que podeu fer sran el·laborades amb materials reciclats. Pots investigar exemples en Internet. Angunes propostes son aquestes,

50 Ideas de juegos y juguetes con materiales reciclado.

Ànim, pots participar i disfrutar amb aques projecte cooperatiu, desenvolupant el teu ingeni i creativitat. Hi ha molts exemples...

 

COMO HACER UN COCHE CON BOTELLAS DE PLÁSTICO

COMO HACER UN COCHE ELÉCTRICO

 Des de la web d'aula d'Educació Primària volem donar la BENVINGUDA a les xiquetes i xiquets del CEIP  Les Terretes de Torrent, a les mares i pares d'alumnes, al professorat i en general a tots els membres de la comunitat escolar que dia rere dia donem el millor per ajudar a créixer, conèixer i compartir als alumnes, cercant per a totes i tots la millor educació, pública y de qualitat.

 

Aquest curs escolar que comença farem que estiga ple d'il·lusions, projectes i activitats educatives; fent pinya tots plegats treballant en equip aconseguirem que tots caminem endavant.

 

Les cançons que podem escoltar ens acompanyaran en aquest llarg viatge. Així doncs Benvinguts passeu paseu...

 

CANÇONS DE BENVINGUDA