En aquest cap de semana podem gaudir en familia les diferents activitats audiovisuals que se presenten a la MiCe 2015. …” Que posarà de nou València con a centre de l’educació i la comunicación a nivel mundial”…

Recomanen:

Tallers cinematogràfics – Dissabte de 10: 30 h a 13: 30 h. al CC La Beneficència. Carrer  Corona

Projeccions Secció  competitiva – Dissabte - de 10: 30 h a 13: 45 h. de 16: 45 h.  a 20 h. en el EASD Plaça Viriato.

Projeccions Secció  escolar – Diumenge - de 10: 30 h a 13: 45 h. en el EASD Plaça Viriato.

 

Totes les activitats  se pòden veure al

Cataleg general 

Aquest any també participen al Certamen de Literatura en Valencià amb el text:

 

"Posar- li la guinda al pastís: Tinta contra la malaltia que ningú vol pronunciar" de la alumna de sisé Irene Doménech Laborda.

 

Cal seguir les noticies que durant aquestos dies faran el reconeiximent a tots i totes els que treballem per millorar dia rere dia la nostra llengua en l'àmbit escolar.

 

Tembé resenyar que tres dels curtmetratges realitzats a les aules han estat seleccionats per a la projecció en el Certamen per al Premi Audiovisual Sambori MiCe 2015.
Premio Alfabetización Audiovisual 2014

Mención al proyecto "Anem a veure" del Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales (ICAA)

Nuestra felicitación a los premiados y a todos/as que con su constancia y empeño llevan a cabo proyectos sobre la alfabetización audiovisual en los centros educativos.

El ICAA ha fallado los premios de este año informando en nota de prensa:

“El Jurado ha otorgado el Premio de Alfabetización Audiovisual, en la modalidad de Primaria, al Colegio Público A Rua (Cangas, Pontevedra), por el proyecto Cineando ilusiones.

 

En la misma modalidad, el Jurado ha hecho mención a la extraordinaria labor desarrollada por el CEIP Trabenco de Leganés, por el trabajo Educar la memoria: coleccionando sueños y a la calidad del proyecto presentado por el centro público Villar Palasí, Anem a veure: alfabetización audiovisual en educación primaria.”

 

Agradecemos la mención a nuestra labor de acercar a los alumnos  los orígenes del cine y al trabajo innovador sobre el  audiovisual mediante la realización de cortometrajes.

Proyecto: “ANEM A VEURE” Alfabetización Audiovisual en Educación Primaria. CEIP Villar Palasí – Vivers

¿Por qué a la escuela le corresponde emprender, promover y organizar el trabajo y estudio sobre el cine y la alfabetización audiovisual?

 

…” Si el encuentro con el cine no se produce en la escuela, hay muchos niños para quienes es muy probable que no se produzca jamás”… (Bergala, Alain – 2007)

 

Nuestros alumnos/as tienen acceso al cine, a través de las películas que se ofrecen por televisión, o los estrenos en salas comerciales en formato de gran pantalla, donde se muestran mercancías de rápido consumo y socialmente de obligatorio visionado y que en ningún momento se produce la posibilidad del foro, debate, conversación y valoración crítica de los espectadores.

 

“Anem a veure”  presenta una filmografía desconocida y no accesible a los estudiantes de primaria, con él explicamos, desarrollamos, estudiamos y entusiasmamos a los alumnos/as:

 

TEXTO_PROYECTO_ANEM A VEURE_ALFABETIZACI
Documento Adobe Acrobat 366.0 KB

UN POC DE HISTÒRIA DEL CINEMA

Historia del Cine: Epoca Muda - Parte 1 (1983)

Anem a Veure dos petits documentals per endinsar-nos en la Història del Cinema.

Historia del Cine: Epoca Muda - Parte 2 (1983)

BUSTER KEATON VIDA Y PRODUCCIÓN

ANEM A VEURE EN LA GRAN PANTALLA

Comença el curs escolar i també continuen les nostres propostes i iniciatives motivadores per tal d'aprendre a comprendre estudiant la imatge. Avui volem aprofitar les propostes i activitats extraescolar que ens ofereix la Filmoteca de València amb la programació de  la filmografia de Buster Keaton.

IVAC  - Edifici Rialto -    ivac@gva.es -     Plaça de l'Ajuntament, 17     46002 Valencia     Tel. 963 539 300

Dissabte, 04 i diumenge 05 d'octubre  de 2014 A 18 h.
Cicle MENUDA FILMO: CURTS DE BASTER KEATON  EEUU · 1920-1923 · B/N · 86' ·
(Entrada gratuita per a menors  de 14 anys. Cada persona podrá traure un màxim de sis entrades.)
        THE HIGH SIGN - Buster Keaton, Edward F. Cline
        THE BOAT - Buster Keaton, Edward F. Cline
        COPS - Buster Keaton, Edward F. Cline
        THE BALLONNATIC - Buster Keaton, Edward F. Cline

Així com la proposta de l'Associació "La Cabina", que ens presenta el cine mut de Chalie Chaplin amb acompayament musical en directe, podrem gaudir de l'obra El pelegrí (The Pilgrim).

Gràcies i entre tots anem per feina. Podem consultar la programació i compartir el nostre projecte amb les institucions i persones cinéfiles del nostre entorn, apropar els alumnes a l'Alfabetització audiovisual i l'hàbit de visionar, conèixer i comentar bon cinema. 

 

 

 

Treball realitzat pels alumnes, que reflexiona vers la representació del Circ Gran Fele vers "El Viatge a la Lluna"
VIATGE A LA LLUNA_6e_GUILLERMO_BOIX_CIRC
Documento Adobe Acrobat 696.5 KB

LA MÀGIA DEL CINEMA A LA FILMOTECA

 

Amb motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, la Filmoteca de CulturArts IVAC presenta un programa dedicat al cineasta Georges Méliès, pare del cine de ficció i autèntic innovador de la tecnologia cinematogràfica en els seus orígens. Els espectadors de la sala Luis G. Berlanga podran gaudir de la màgia del seu cine en dos sessions gratuïtes, que inclouen la que és sens dubte la seua pel·lícula més cèlebre, Viaje a la Luna

 

 

OPINIÓ DELS ALUMNES

Comentari de la Pel·lícula "Viatge a la Lluna"
Marc Sirera, 3r de Primària
melies-marc.pdf
Documento Adobe Acrobat 5.2 MB
Comentari de la Pel·lícula "Viatge a la Lluna"
Daniel Sirera, 3r Primària
dani-melies-1.pdf
Documento Adobe Acrobat 4.4 MB

LA MÀGIA DE MÉLIÈS

CERTAMEN DE LITERATURA INFANTIL SAMBORI 2014

Ja podem llegir i escoltar els contes del Certamen Sambori d'aquest any i els dels cursos anterior. Felicitar a tots els alumnes pel seu esforç, il·lusió, dedicació i constància.

 

 

Enhorabona! 

Per segona vegada tenim premi a la nostra tasca diaria d'ensenyament en Valencià.

Felicitats! Vicent Sanchis Guijarro, alumne de cinqué de primaria Premi Sambori 2014 a la fase Trobada.

 

Ens han comunicat des de la fundació Sambori que el text

Darrere d'un núvol sempre hi ha milers de Sols,ha estat premiat.

 

(TEXT)     (AUDIO) 

L'acte d'entrega dels guardóns s'ha realitzat el dijous 22 de maig a les 18 hores de la vesprada en el IES Luís Vives de València, (Davant de l'Estació del Nord).

 

El mestre de valencià encoratja als alumnes i les famílies a continuar treballant, a viure intensament i fer servir la nostra llengua com a eina de comunicació en tots els àmbits. Felicitacions a tots i totes els que han participat aquest any.

 

La nostra joia continua, l'organització ha estimat, que aquest conte que avuí ens representa com a Col·legi Públic, és una gran història que ens porta tots plegats a celebrar-ho a Castelló, amb un nou premi, aquesta vegada el SAMBORI DE PAÍS. l'acte d'entrega de guardons es celebrarà proper dissabte dia 24 de maig a la Sala d'actes de la Universitat Jaume I.

El més important és que cada dia tenim més temes per conèixer, raonaments i debats per a realitzar; més alumnes que volen reflexionar, opinar, escriure i viure en Valencià.

 

Endavant xiquetes i xiquetes! 

PROGRAMACIÓ DELS ACTES QUE SE CELEBRARAN EN L'ENTREGA DE GUARDONS DEL PREMI SAMBORI PAÍS.
PROGRAMA SAMBORI PAÍS.pdf
Documento Adobe Acrobat 210.1 KB

Anem a Castelló! a la Universitat Jaume I, cercant la il·lusió que ens mou a escriure, a raonar, a pensar; una meravellosa lliçó ens donen els vostres fills cada dia; compartir amb alegrIa, viure en Valencià, estimar la nostra llengua.

Aquí surt la millor representació de la nostra tasca escolar. Ja estem pensant en les històries, contes y narracions per al proper curs escolar.

 

      Com és habitual tots els anys, dintre de la programació de l'assignatura de llengua, realitzem el Certamen de Lectura en Valencià, que amb caràcter trimestral com avaluació i valoració de l'esforç de l'alumnat de les aules de primària, es pretén dinamitzar l'ús de la nostra llengua dintre del Pla de Foment Lector al Centre.

 

      És una trobada d'alumnes de diferents nivells i cicles on tres representant d'aula lligen els contes dels llibres de text del seu nivell, que s'han treballat i que més els agraden. Completarà l'acte interpretacions musical d'alumnes músics de diferents aules. Aquesta activitat la realitzarem  el dia 20 de Juny,

 

          En aquesta lectura es valora per part del jurat la dicció, la pronunciació, el ritme, la pausa i l'entonació. L'organització premiarà l'esforç dels bons/es lectors/es amb aquest guardó i amb una novel·la apropiada per a l'edat del participant, per tal d'incentivar i motivar l'hàbit lector. 

 

          En aquesta trobada literària també visionarem alguns dels curtmetratges realitzats pels alumnes d'Educació Infantil 5 anys i de 2n de Primària.

 

Podem escoltatr els audios de les lectures d'aquesta animació lectora en l'apartat de LLEGIM EN VALENCIÀ.

        Amb el nostre treball diari volem saludar a tothom i desitjar un Bon Estiu!


Informació vers el Premi d'escriptura creativa de Narrativa en Valencià Sambori 2013.

Aquí podràs veure i llegir els treballs que hem fet a l'escola altres anys.

 

 

Les Bases de participació i altres informacions en: 

http://www.sambori.net/

 

Enhorabona! Felicitats!

Carlos Portillo Vivas, alumne de quart de primaria Premi Sambori 2013 a la fase Trobada.

 

Ens han comunicat des de la fundació Sambori que el text L'arbre de coure ha estat premiat. L'acte d'entrega del guardó serà el 25 d'abril a les 6 de la vesprada.

 

El mestre de valencià encoratja als alumnes i les famílies a continuar treballant, a viure intensament i fer servir la nostra llengua com a eina de comunicació en tots els àmbits. Felicitacions a tots i totes els que han participat aquest any.

Llegir i escriure en Valencià ens ajuda a escriure contes.

El Premi Sambori, Trobada Comarcal a la Ciutat de València és una experiència inoblidable, la veritat. No tan sols pel que representa, sinó també per les raons i il·lusions que simbolitza.

Significa intel·ligència, honestedat, ingeni. Representa molt al currículum personal i per la teua autoestima, aquest any tots els que hem participat fem una pinya, valorem l’esforç del grup, participen Educació Infantil, els menuts de cinc anys amb el conte "Gustav Mahler, el gat"; Segon de Primària amb el conte: "L’Arc de San Martí" de l’alumne Ivan Huidobro; de 4t de Primària "L’arbre de coure de Carlos Portillo Vivas; els alumnes de cinqué son representats per Mohamed Taha Ankit Yakobi amb el conte "Així deu ser..." i els de sisè amb la història de "Pep el famós" de Abel Álvarez.

Escriure en llibertat i pau és una sensació única. Quan participes i escoltes els treballs dels companys notes la petites satisfaccions literàries, és com pintar amb paraules.

Una de les coses més importants és triar el tema, traure un lema, fer l’esborrany i anar millorant la composició, l’ortografia, una il·lustració adequada fins arribar al text definitiu. El dibuix el tens que fer per dos motius principals; el primer es com si diguerem punts extra al text. El segon és que sintonitzes les paraules del text amb el dibuix

La veritat és que guanyar una cosa així es espectacular.

Done les gràcies al meu professor Paco Portalés, per oferir-nos aquesta oportunitat única, a l’ajuda de la mare periodista Empar Peiró per la seua ajuda, xarrades i conferències.

I done l’enhorabona a Carlos Portillo Vivas alumnes de 4t. de Primària del CEIP Villar Palasí – Vivers de València per guanyar el premi de Literatura Infantil, Sambori 2013 en la modalitat de Segon Cicle de Primària.

Ah! Se m’oblidava, ha sigut una activitat agradable, divertida, sensacional i molt cultural. A més queda reflectida la nostra producció literària on poden veure i escoltar la creativitat de tots els alumnes que hi participen aquest any en la Web Vivers d’Aula.

http://primariavivers.jimdo.com/escriure-en-valencia/sambori/

Lluís Galarza, 5é de Primària

Intercanvis d´ opinions per l´ entrega de premis del Sambori 2013 València - 25 d´ abril al CEIP Artista Faller.
INTERCANVI OPINIONS SAMBORI 2013.pdf
Documento Adobe Acrobat 549.8 KB